--- Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-- Αιτωλοακαρνανίας -- Email : ntadedy@otenet.gr --- Τηλέφωνο: 6945377725 --- Κατασκευή : Βαγγέλης Δούτσιος: http://goo.gl/oQU0S3 --- - Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΕ ΑΔΕΔΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΕ ΑΔΕΔΥ

    
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr

Αθήνα 4.8.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:256

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι επιθέσεις εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και γενικότερα κατά της κοινωνίας, σε αντίθεση με τις χαριστικές ρυθμίσεις που γίνονται συνεχώς υπέρ των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών, όχι μόνο δεν σταματάνε αλλά συνεχίζονται πιο έντονα. Ιδιαίτερα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, η Κυβέρνηση, με κάθε νέο νομοσχέδιο ουσιαστικά προκαλεί νέα μείωση.
    Μετά τις μειώσεις, από το Α΄ μνημόνιο (2010), που κινήθηκαν κατά μέσο όρο στο 25%, είχαμε αποφάσεις με νέες μειώσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα από το «μεσοπρόθεσμο» και τον εφαρμοστικό νόμο.
Συγκεκριμένα: Την επιβολή έκτακτης εισφοράς, τη μείωση του αφορολόγητου, την επιβολή εισφοράς για την ανεργία και για το Ταμείο Πρόνοιας. Οι παραπάνω εισφορές,  μάλιστα, θα ισχύσουν, με απαράδεκτο και αντισυνταγματικό τρόπο, αναδρομικά από 1/1/2011. Αυτό σημαίνει νέα μείωση του εισοδήματος, κατά μέσο όρο, 10%.
Δυστυχώς όμως, οι βίαιες ανατροπές δεν τελειώνουν εδώ. Με την τροπολογία, την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση, δια του αρμοδίου Υπουργού Οικονομικών και συζητείται ήδη στη Βουλή, προχώρησε σε νέες οριζόντιες, χωρίς κανένα κριτήριο, μειώσεις, περικόπτοντας το επίδομα του κινήτρου απόδοσης  κατά 50%, εν τω μεταξύ  έχει εξαγγελθεί νέο μισθολόγιο για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση!!!
Αποκαλύπτεται πλέον ότι ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης, είναι να διαμορφώσει τακτικές αποδοχές σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για να αποτελέσουν τη βάση  στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο Δημόσιο και το οποίο, για πολλούς υπαλλήλους και ιδιαίτερα για τους νέους, θα είναι κάτω από το όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!!!
Την ίδια τακτική, η Κυβέρνηση, χρησιμοποιεί και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η αύξηση των εισφορών για το Ταμείο Προνοίας αποτελεί νέα μείωση μισθού,  χωρίς να εξασφαλίζει καμία προοπτική για τους ίδιους τους ασφαλισμένους, οι οποίοι ουσιαστικά ληστεύονται, αφού όχι μόνο δεν παίρνουν το εφάπαξ, μετά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά αυτό περικόπτεται  ακόμα και στους ήδη συνταξιούχους.
Αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική η οποία, ενώ αυξάνει τις εισφορές για μισθωτούς και συνταξιούχους, δεν υλοποιεί τη δική της δέσμευση για οικονομική ενίσχυση του ταμείου –  που είναι εντελώς απαραίτητη για την επιβίωσή του -  την οποία εξάλλου είχε αναλάβει από τις αρχές του χρόνου.
Ακόμη και η πολυδιαφημισμένη χορήγηση δανείου από το ΤΕΑΔΥ δεν υλοποιείται, διότι η ίδια η Κυβέρνηση δεν εγγυάται, όπως είχε δεσμευτεί, του  όρους και τις  προϋποθέσεις αποπληρωμής.
Η πραγματικότητα όμως, των 7.000 αιτήσεων συνταξιοδότησης το πρώτο πεντάμηνο του 2011 (αντίστοιχος ρυθμός με το 2010), παραπέμπει σε μεγαλύτερη εκκρεμότητα για πάνω από 50.000 συνταξιούχους που ήδη είναι σε αναμονή για την καταβολή του εφάπαξ που δικαιούνται. Έχουμε οδηγηθεί δηλαδή, στην εξωφρενική κατάσταση, να πληρώνουμε εισφορές, σε ένα ταμείο ανταποδοτικό και να μην γνωρίζουμε πότε και εάν θα πάρουμε εφάπαξ.
Ταυτόχρονα οι Κρατικές Υπηρεσίες διαλύονται. Οργανισμοί και Δημόσιες Υπηρεσίες συγχωνεύονται ή καταργούνται, με μόνο κριτήριο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να υπολογίζονται οι κοινωνικές ανάγκες, ενώ  οι εργαζόμενοι σ’ αυτές να οδηγούνται στην απόλυση και στην ανεργία, οι δε κοινωνικές παροχές, όπως της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, να υποβαθμίζονται με τεράστιες συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής στις πιέσεις και στις επιθέσεις που δεχόμαστε.
Είμαστε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι από την πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία, ενώ αφήνει άθικτα τα συμφέροντα των μεγαλοκεφαλαιούχων, ενώ ανέχεται και ενισχύει τη φοροδιαφυγή, με την πολιτική της,  οδηγεί σε εξαθλίωση τους εργαζόμενους.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε και στις στοιχειώσεις ανάγκες της ζωής μας. Να φανούμε συνεπείς σε προγραμματισμένες από χρόνια υποχρεώσεις μας (στεγαστικά δάνεια), στη συντήρηση των οικογενειών μας κ.λπ.
Δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή, μόνο με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που διασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα των τοκογλύφων, δανειστών και τραπεζιτών και διαλύει τη ζωή μας.
Διεκδικούμε:

    Άμεση ανάκληση όλων των περικοπών και ζητούμε ακόμα και την τελευταία στιγμή να μην περικοπεί το επίδομα του κινήτρου απόδοσης.
    Άμεση ενίσχυση του Ταμείου Προνοίας – καταβολή όλου του εφάπαξ έντοκα, με το μεγαλύτερο ισχύον επιτόκιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στους δικαιούχους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να αγωνιστούμε για την προστασία δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αίμα και που σήμερα βίαια ανατρέπονται.
Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δύναμη ενότητας και δράσης.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: