--- Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-- Αιτωλοακαρνανίας -- Email : ntadedy@otenet.gr --- Τηλέφωνο: 6945377725 --- Κατασκευή : Βαγγέλης Δούτσιος: http://goo.gl/oQU0S3 --- - Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας: Δελτίο τύπου της ΕΕ ΑΔΕΔΥ για το «έγκλημα» των εκτελεσθέντων απεργών

Δελτίο τύπου της ΕΕ ΑΔΕΔΥ για το «έγκλημα» των εκτελεσθέντων απεργών

    



ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr

Αθήνα 21.08.2012r
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 183


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία 34 απεργών, των ορυχείων πλατίνας Μαρικάνα, από την αστυνομία της Νότιας Αφρικής.
    Το «έγκλημα» των εκτελεσθέντων απεργών ήταν ότι, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, απεργούσαν από τις 10 Αυγούστου, διεκδικώντας αυξήσεις των πενιχρών αποδοχών τους.
    Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Ελλάδας, συμμετέχουμε στο πένθος των συγγενών και συναδέλφων των 34 δολοφονημένων εργατών και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους  80 τραυματισμένους απεργούς.
    Καταγγέλλουμε κάθε υπεύθυνο που έχει ακέραια την ευθύνη για το φρικτό έγκλημα. Είναι γεγονός ότι η κήρυξη σε παράνομη την απεργία και η εντολή στην αστυνομία να διαλύσει την απεργιακή συγκέντρωση, οδήγησαν στην εν ψυχρώ εκτέλεση των 34 εργατών.
    Οι πράξεις αυτές ανασύρουν στη μνήμη μας το πρόσφατο ρατσιστικό και αιματοβαμμένο παρελθόν της Νότιας Αφρικής με το καθεστώς του απαρτχάιντ.
    Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις, να πάρουν δυναμικές πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον απεργιακών και λαϊκών κινητοποιήσεων, που, δυστυχώς, συνεχίζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: