--- Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-- Αιτωλοακαρνανίας -- Email : ntadedy@otenet.gr --- Τηλέφωνο: 6945377725 --- Κατασκευή : Βαγγέλης Δούτσιος: http://goo.gl/oQU0S3 --- - Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας: Να σπάσουμε το -ζυγό- κυβέρνησης, μνημονίου, τρόικας

Να σπάσουμε το -ζυγό- κυβέρνησης, μνημονίου, τρόικας


ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΔΕΔΥ
Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Να σπάσουμε το ''ζυγό'' κυβέρνησης, μνημονίου, τρόικας !


Σαν ντόμινο γκρεμίζονται από κεφάλαιο- κυβέρνηση-τρόικα τα κεκτημένα του προηγούμενου αιώνα. Επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα όροι εργασίας και ζωής παντού. Με ακόμα πιο βίαια σε ένταση, έκταση, ρυθμό και διάρκεια αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται για μετά τις ΄΄αυτοδιοικητικές΄΄ εκλογές , επιδιώκουν να οδηγήσουν την κοινωνία δύο αιώνες πίσω, αφού οι επικαιροποιήσεις του μνημονίου θα διαδέχονται η μία την άλλη με οδυνηρές συνέπειες για όλους μας.

Ο μηχανισμός ΄΄στήριξης΄΄, τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αφορούν την οικονομική ευημερία του λαού και την κοινωνική πρόοδο του τόπου. Αφορούν κυρίως τη διάσωση των δανειστών, του κεφαλαίου, του μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος, των οικονομικά ισχυρών, εκείνων που διαχρονικά εκφράζουν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, που μας έκλεψαν «το ψωμί απ’ το τραπέζι και τη μπουκιά απ’ το στόμα», εφαρμόζοντας σκληρές, ταξικά ανελέητες πολιτικές λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.

Η κυβέρνηση, υλοποιώντας πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Τρόικα, κωφεύει απέναντι στη λαϊκή κατακραυγή και τις κοινωνικές αντιδράσεις και αφού έκοψε τουλάχιστο 2 μισθούς σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και φόρτωσε με νέους φόρους τα ελληνικά νοικοκυριά, αφού «έβαλε στην κατάψυξη» και «στην κλίνη του Προκρούστη» τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και κατήργησε με αντισυνταγματική νομοθετική παρέμβαση κάθε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού σάρωσε το δημόσιο, καθολικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, εισάγοντας ένα παράλογο και άδικο ανταποδοτικό σύστημα, που θα χορηγεί συντάξεις πείνας μετά από 40 χρόνια δουλειάς, αφού αύξησε τα όρια ηλικίας-πολύ δε περισσότερο στις γυναίκες εργαζόμενες -και αποσυνέδεσε τους μισθούς με τις συντάξεις για να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα,
τώρα:

ετοιμάζει νέο «μισθολόγιο-πoινολόγιο» που θα μειώνει τις αποδοχές -(είναι γνωστό ότι θα συνταχθεί στα πλαίσια του μνημονίου, στο οποίο προβλέπεται η κατά 2,5 δις μείωση των δαπανών για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων)- αλλά και το όποιο «εισόδημα φτώχειας» δε θα είναι εξασφαλισμένο, αφού τα επιδόματα, άλλα θα καταργηθούν κι άλλα θα είναι συνδεδεμένα με την «αποδοτικότητα» και την « κομματική αξιολόγηση»...

ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ παράλληλα απαλλάσσει τους κλέφτες , τους επαγγελματίες φοροφυγάδες από την καταβολή φόρων μέσω της «περαίωσης».
Απ’ αυτήν την κυβέρνηση, κι απ’ αυτές τις πολιτικές ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτα. Ας τις πετάξει στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για όλους αλλά και για τον καθένα χωριστά.. Γι αυτό απαιτείται η μέγιστη δυνατή αγωνιστική ενότητα, βούληση και συλλογική προσπάθεια. Αυτός είναι ο δρόμος των πολλών και «των από κάτω». Είναι η πυξίδα, η διέξοδος και η μόνη λύση.

  • Να σπάσουμε ξανά την Πέμπτη 7 Οκτώβρη με την καθολική απεργία στο Δημόσιο, τη βιτρίνα της συναίνεσης και της υποταγής που έχει στήσει η αντιδραστική συνεύρεση κεφαλαίου-κυβέρνησης-συνεργατών-τρόικας και ΜΜΕ.
  • Να μετατρέψουμε τα συνδικάτα σε αναντικατάστατα όπλα της ταξικής μας πάλης και επιτέλους να σταματήσουμε αυτήν την επέλαση, αυτόν το «διωγμό» κυβέρνησης- κεφαλαίου σε βάρος μας.
  • Να κάνουμε την οργή μας αγώνες, το δίκιο μας ενότητα, γιατί με την αδικία είτε πολεμάς είτε συμπράττεις.


Ναι μπορούμε!

ΠΕΜΠΤΗ 7/10/2010 10.00 π. μ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: