--- Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-- Αιτωλοακαρνανίας -- Email : ntadedy@otenet.gr --- Τηλέφωνο: 6945377725 --- Κατασκευή : Βαγγέλης Δούτσιος: http://goo.gl/oQU0S3 --- - Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας: Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την σχεδιαζόμενη "αναμόρφωση" του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την σχεδιαζόμενη "αναμόρφωση" του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,

Αθήνα 9.12.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 422


 Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την σχεδιαζόμενη "αναμόρφωση" του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις

                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την σχεδιαζόμενη "αναμόρφωση" του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που προωθεί η μνημονιακή Κυβέρνηση.
Μετά τις καθημερινές εξωφρενικές απαιτήσεις της Τρόικας και των δανειστών, που επιχειρούν εκβιαστικά να επηρεάσουν ακόμα και την ελεύθερη βούληση των πολιτών, η Κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, επιχειρούν να βάλουν στο "γύψο" και το δημοκρατικό δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" (!), σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βιώνουν μια απάνθρωπη πολιτική ακύρωσης των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων εβδομήντα χρόνων.
Η πρόταση της Επιτροπής υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, που είδε το φως της δημοσιότητας και προβλέπει ακύρωση ή αυστηρό περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με ταυτόχρονη δέσμευση των Συνδικάτων, τόσο όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής τους όσο και την έκταση των εκδηλώσεων, αποτελεί ουσιαστικά "αντιγραφή" μιας αυταρχικής πρότασης που προ διετίας είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και στοχεύει ουσιαστικά στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων.
Από την πρόταση γίνεται κατανοητό ότι οι μεγαλειώδεις ειρηνικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων είναι το πραγματικό πρόβλημα Κυβέρνησης και της Τρόικας, που προσπαθούν -με πρόσχημα τις πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας- να εμποδίσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: