--- Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-- Αιτωλοακαρνανίας -- Email : ntadedy@otenet.gr --- Τηλέφωνο: 6945377725 --- Κατασκευή : Βαγγέλης Δούτσιος: http://goo.gl/oQU0S3 --- - Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας: Απο την συγκέντρωση της 04 - 6 - 2011 στην Ομόνοια

Απο την συγκέντρωση της 04 - 6 - 2011 στην Ομόνοια



Με αφορμή την παράταση του μνημονίου έως το 2015 η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία και με τη ΓΕΣΕΕ πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία ..!! Οι ανακοινώσεις και από τις δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρουν ότι το συλλαλητήριο αποτελεί την απαρχή νέων κινητοποιήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.




Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει, ότι «η νέα καταιγίδα περικοπών, αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων, και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώνει το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».




Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, συμμετείχε και η ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ.




Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο μετρό, δηλώνοντας αντίθετοι με τα νέα οικονομικά μέτρα και τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων ανακοίνωσαν ότι θα ακινητοποιήσουν τους συρμούς του μετρό από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 4 το απόγευμα.




Η ακραία νεοφιλελεύθερη αναδιανομή του εισοδήματος, των δικαιωμάτων και υπηρεσιών σε βάρος του λαού και υπέρ των λίγων, των κερδοσκόπων, του κεφαλαίου, είναι το μείζον πολιτικό ζήτημα που άμεσα πρέπει με την κλιμάκωση των συλλογικών αγώνων, μιας ισχυρής κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας, ευρύτερων κοινωνικών αγώνων, να επιλυθεί.




Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, για τους Δημοσίους Υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών, η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, οι προετοιμαζόμενες περικοπές επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια κατάσταση απελπιστική και ανυπόφορη, για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που η μόνη σταθερή του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ο μισθός ή η σύνταξη από το Δημόσιο, με ένα ή δύο ή περισσότερα μέλη άνεργα.




Φωτογραφίες: Βαγγέλης Δούτσιος






Δεν υπάρχουν σχόλια: