--- Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-- Αιτωλοακαρνανίας -- Email : ntadedy@otenet.gr --- Τηλέφωνο: 6945377725 --- Κατασκευή : Βαγγέλης Δούτσιος: http://goo.gl/oQU0S3 --- - Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Αιτωλοακαρνανίας: ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις.          
 5-8-13
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιταχύνει και κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση. Τσακίζει εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και  ειδικοτήτων, με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις σφυροκοπεί αδιάκοπα το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά, υποβαθμίζει και διαλύει υπηρεσίες και δομές, που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν πιο ακριβά για αυτές τις υπηρεσίες. Η «μοριοδότηση» που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί το όχημα για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και υπηρεσία, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, ανεξάρτητα από  τρόπο πρόσληψης και προσόντα. Αυτά που λένε κυβερνητικοί παράγοντες περί «σκληρού ΑΣΕΠ», «…περί μπροστινής πόρτας», αποτελούν φτηνά κόλπα ενίσχυσης του «διαίρει και βασίλευε» των εργαζομένων. 
Εξάλλου το χτύπημα της σταθερής δουλειάς, η ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας και το φτήνεμα της εργατικής δύναμης αποτελούν τους κοινούς στόχους τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του ΔΝΤ, αποτελούν τα σημεία που συναντώνται τα διάφορα μοντέλα καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα διάφορα μείγματα της αστικής διαχείρισης του συστήματος. Όλοι τους θεωρούν αδιαπραγμάτευτες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, τις  μεταρρυθμίσεις στο αστικό κράτος.  
Τα τελεσίγραφα και οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα του κεφαλαίου να θυσιαστεί ο λαός για την στήριξη και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.
Σ’ αυτή την αποφασιστικότητα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απάντησε με μια απεργία, χωρίς κανένα περιθώριο οργάνωσης. Αντικειμενικά υπονόμευσε αυτό το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού  των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ) συμβιβάστηκαν και πάλι με τον εύκολο δρόμο της προκήρυξης μιας απεργίας, ίσα-ίσα για να φαίνεται ότι κάτι κάνουν… Ταυτόχρονα οι τοποθετήσεις μιας σειράς στελεχών τους σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες, που ζητούν την «εξαίρεση» της υπηρεσίας τους ή του κλάδου τους από τις διαθεσιμότητες, και άλλων που δηλώνουν ότι δεν «τους πιάνει» το μέτρο…., αποδυναμώνουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν.
            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου πρέπει να απαντηθεί με ενιαίο μέτωπο από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις. Δεν την εκχωρούμε στα δικηγορικά γραφεία, ούτε σε ψεύτικους προστάτες και σωτήρες των εργαζομένων.  Οργανώνουμε τη δράση μας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις κατά χώρο δουλειάς και υπηρεσία. Συζητάμε, αποφασίζουμε, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απομονώνουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που αποδεικνύεται ο πιο πολύτιμος σύμμαχος του κεφαλαίου και στην κρίση. Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, ψηφίσματα, κινητοποιήσεις. Συντονίζουμε τη δράση μας με άλλους εργαζόμενους που χτυπιούνται, με άλλα λαϊκά στρώματα που στενάζουν, αλλά έχουν τη διάθεση να αντισταθούν στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δεν το βάζουμε κάτω. «Δεν χαλαρώνουμε». Συνεχίζουμε με πυξίδα τον αγώνα όχι μόνο ενάντια στον κυβερνητικό διαχειριστή και τα μνημόνια αλλά και ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, που τα γεννούν.                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: